Στη χορήγηση διασωστικού εξοπλισμού με στόχο τη στήριξη και διευκόλυνση του έργου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ) για το πρόγραμμα «ΑΙΓΕΑΣ», που αφορά στη διάσωση προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμα της Ε.Ο.Δ., για την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης προσφύγων που εισρέουν στη χώρα μας στη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου (νησιά Κω, Λέσβου, Χίου και Σάμου), ο ΔΕΔΔΗΕ προέβη στη δωρεά του εν λόγω εξοπλισμού, ο οποίος θα αξιοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις θαλάσσιων επιχειρήσεων με σκοπό τη διάσωση συνανθρώπων μας σε κίνδυνο.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μια πιστοποιημένη εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση έρευνας και διάσωσης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει 31 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και σε αυτή δραστηριοποιούνται περίπου 2.500 εθελοντές πανελλαδικά, οι οποίοι συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφυλάσσοντας την ανθρώπινη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ κινητοποιήθηκε άμεσα από την πρώτη στιγμή για να συνεισφέρει ουσιαστικά στο σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τόσο με την επιτάχυνση των εργασιών συνεργείων του για την ηλεκτροδότηση κατάλληλων υποδομών φιλοξενίας, όσο και με την υλοποίηση δράσεων ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της κινητοποίησης των εργαζομένων του.

Ευχαριστήρια Επιστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Σχετικός Σύνδεσμος